A Dunán átúszva menekült a rendőrök elől egy ittas sofőr Óbudán – közölte a Fővárosi Főügyészség. A közlekedési kihágások miatt börtönbüntetést indítványoztak.

Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz egy 32 éves, büntetett férfival szemben, aki tavaly májusban ittasan, számos közlekedési szabályt megszegve közlekedett a III. kerületben, amikor a rendőrök őt üldözőbe vették.

A férfi menekülés közben az autót hátrahagyta, végül a Dunába ugrott, és átúszott az Óbudai-szigetre, ahol a rendőrök elfogták.

A vádirat szerint a vádlott a hajnali órákban a III. kerületben közlekedett ittas állapotban, biztonsági öv használata nélkül, egy lejárt műszaki érvényességű, fogalomból kivont gépkocsival.

Kocsijából kipattant és rohant a Duna felé

A férfi az Árpád hídról lehajtva, nem a megfelelő, biztonságos sebességgel kanyarodott rá a Szentendrei útra, amit a közelben tartózkodó gépkocsis járőrök észleltek, ezért a vádlott után hajtottak azért, hogy megállítsák. A rendőröket észlelve, a vádlott gyorsítani kezdett, ezért a járőrök őt megkülönböztető fény- és hangjelzést használva üldözőbe vették.

A vádlott a menekülés során, a piros lámpán áthajtva, az egyik utcán jobbra kanyarodott, majd végül behajtott a Harrer Pál utcai parkoló végébe. Az ittas sofőr itt kiszállt az autóból, amit járó motorral az út közepén hagyott, ő pedig gyalog menekült tovább a rakpart felé, majd végül átúszott a Dunán az Óbudai-szigetre, ahol azonban a rendőrök elfogták.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a többszörösen – köztük ittas járművezetésért is – büntetett férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, továbbá a közúti járművezetéstől való határozott idejű eltiltást indítványoz a vádiratban.