Internetről rendelt jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett az a keszthelyi diák, akit a gyanús postai küldemények átvizsgálása útján értek tetten a hatóságok.

A Zala Vármegyei Főügyészség vádirata szerint a keszthelyi fiatalember, aki az egyik helyi középiskola technikumában tanul, 2022 szeptemberétől internetes oldalakról rendelt különféle kábítószereket – LSD bélyeget, extasy tablettát, speed por és kokaint – azzal a céllal, hogy azok értékesítésével szerezzen jövedelmet.

A titkosított internetes oldalakról rendelt kábítószerekért a keszthelyi fiatalember kriptovalutával fizetett.

Rendszeres vásárlói között keszthelyi barátok és ismerősök voltak, akiknek az elkövető alkalmanként 1-3 gramm kokaint, 70 darab extasy tablettát, 40 gramm amfetamint értékesített.

A kábítószerek ellenértékét – volt eset, amikor 200 ezer forintot – a vásárlók a kábítószer kereskedelemmel foglalkozó ismerősük bankszámlájára utalták. A vádlott lakásán tartott házkutatás alakalmával a rendőrök az értékesítések után megmaradt jelentős mennyiségű kábítószert találtak és foglaltak le.

A fiú maga nem fogyasztott a kábítószerekből és az nem is állt szándékában, a kereskedéssel csak anyagi helyzetén szeretett volna javítani.

Az általa külföldről, főleg Hollandiából megrendelt kábítószerek 2022 őszén, nemzetközi postaforgalomban érkeztek meg Magyarországra, a Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Posta Kicserélő Központjába, Vecsésre.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága mélységi ellenőrzés keretében áruvizsgálatra jelölte ki a Magyar Posta Zrt. forgalmában közönséges levélküldeményként ebben az időszakban érkezett azon küldeményeket, amelyeknek a címzettje a vádlott volt.

A vádlott által külföldről rendelt, részére még nem kézbesített postai küldeményekben fellelt kábítószer tiszta hatóanyagtartalma jelentős mennyiségű volt.

A Zala Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben és börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

Ez a környék fű nélkül marad: újabb drogkereskedő hálózatot számoltak fel

Kiterjedt kábítószer-kereskedő hálózatot számolt fel a rendőrség Baján és a közeli településeken.Bővebben --->