Ügyvédei szerint visszaélt a jogával a Corvinus, korlátozva ezzel a szólásszabadsághoz való jogot. – jegyzi meg a Telex.

Ádám Zoltán mellett a múlt hét során a diákok is kiálltak. A docenst az egyetem október végén bocsátotta el, miután az év elején etikai vizsgálatokat kezdeményezett abban az ügyben, amikor egy befolyásos családból származó hallgató annak ellenére vizsgázhatott le, hogy a félév tantárgyi követelményeit nem teljesítette.

Nem sokkal később az is kiderült, hogy nem egy, hanem két hallgató érintett az ügyben, akik közül az egyik vizsgázhatott, a másik viszont nem. Az eset során állítólag egy jelentős Mol-részesedéssel rendelkező család gyermekével kivételeztek és több hallgatót is abúzáltak a botrány kapcsán.

 

Hernádi Zsolt: A lányom is sírt, de nem ő volt

A Mol-vezér elárulta, hogy a lánya is a vizsgabotrányban érintett szakra jár. Úgy véli, az egészből azért lett ügy, mert a tanár egy zárt Facebook-csoportban leírta a történetet, melyet „befújt a szél egy újság szerkesztőségébe”. Ádám Zoltán, az egyetemről elbocsátott docens egyébként a TASZ segítségével fellebbez majd.
Bővebben--->