Az idén Párizsban rendezett olimpiára eredetileg Magyarország is pályázott, azonban a Momentum Mozgalom NOlimpia-kampánya után visszavonták a magyar jelentkezést.

Azonban most a háttérben újraindultak az olimpiarendezésről szóló tárgyalások a kormány és a főváros között – írja kormányközeli forrásra hivatkozva a VSquare hírlevele.

A portálnak nyilatkozó egyik forrás szerint létrejöhet olyan alku, amelyben Budapest ellenzéki vezetése a város infrastrukturális projektjeinek pénzügyi támogatásáért cserébe áldását adja egy új olimpiai pályázatra.

Karácsony Gergely stábjából azt nyilatkozták, hogy formális kommunikáció még nincs a felek között, de arra számítanak, hogy rövidesen a hivatalos csatornákon is megindulnak a tárgyalások. A júniusban újraválasztott főpolgármester munkatársa szerint:

Minden, ami az olimpiai játékok megrendezésének előfeltétele, a főváros érdeke is, például az infrastruktúra – utak, felüljárók, tömegközlekedés stb. – fejlesztése.

Az idén október 1-től hivatalba lépő egyik legerősebb frakciója azé a Tisza Párté lesz, melynek alelnöke, Magyar Péter korábban kijelentette, hogy támogatná a budapesti olimpiát.

Tavaly Karácsony az ATV-nek elmondta: „hogyha az állam épít két metrót, akkor velem lehet beszélgetni az olimpiáról”.

A VSquare információ szerint Magyarország a 2036-os, vagy a 2040-es olimpia megrendezésére pályázna, bár a korábbi időpontot valószínűleg egy ázsiai ország fogja megkapni.