Még ősszel adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy egyszerűbb, átláthatóbb lesz a taxiszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés és szabályozás. A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében módosult a taxirendelet: ismét egy kézbe kerül a taxikkal kapcsolatos feladatellátás – írja az Index

Ez azt jelenti, hogy egy helyre kerültek:

  • a hozzájárulásokkal és az előzetes igazolásokkal kapcsolatos;
  • valamint a taxiállomás-létesítést és -üzemeltetést érintő feladatok;
  • emellett egyértelműbbé vált a szabályozás, és egyszerűbbé az ügyintézés.

A taxiszolgáltatással kapcsolatos tennivalók korábban két fővárosi cég, a BKK és a Budapest Közút között oszlottak meg. Január 1-jétől zavartalanul, de már a BKK részeként működik tovább az Asztalos Sándor úti ügyfélszolgálati iroda és gépjárművizsgáló állomás.

A Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxikat, illetve az engedéllyel vagy engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsikat a BKK – önállóan és a hatóságokkal közösen – ezután is folyamatosan ellenőrzi.

Folytatódik az együttműködés a BRFK-val 

A feladatra kiterjed a közlekedésszervező Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködése is: a közös akciók keretében tavaly 25-ször szerveztek taxiszolgáltatás-ellenőrzést, ezalatt csaknem 2500 járművet, illetve 2600 személyt ellenőriztek.

Idén is folytatódnak a BRFK-val és az ellenőrzésre jogosult más hatóságokkal közösen végrehajtott, valamint az önálló taxiellenőrzések is – áll a Budapesti Közlekedési Központ közleményében.