Döntöttek például a balatonfüredi görög falu sorsáról, lebontják a 71–es úttól északra található, mára már teljesen elhagyatott bulinegyedet. A 2005–ben felépült, a tervek szerint egy kaszinónak, egy diszkónak, könnyű– és komolyzenei rendezvénytérnek, valamint több mint 130 üzletnek otthont adó komplexumban lévő butikok egy része ki sem nyitott, a maradék a nyár végére lehúzta a redőnyt. A városvezetőség közparkot, illetve lakóépületeket létesít majd a görög falu helyén. 

Számos közkedvelt étterem sem nyit ki többet.

A Völgyhíd Konyha & Rét vendéglő bezárásának hírét a tulajdonos Szalai Dezső közölte decemberben. Az M7–es autópálya lehajtójánál található vendéglátóhely különlegessége volt, hogy Pillók Attila séf sajátos módon csak az ételek hozzávalóit tüntette fel menüjében, így készített minőségi és kreatív fogásokat, amelyeket balatoni borokkal párosítva fogyaszthattak a vendégek. 

Búcsút mondhat a város a balatonszemesi Restinek is. A MÁV tulajdonában lévő, 17 évig üresen álló ingatlant Márton Gergő vette bérbe és egy közösségi térrel egybekötött kerékpáros pihenőhelyet létesített benne. Ugyan petíció is indult a Resti bezárása ellen 2021–ben, az épületet utolérte sorsa, idén lebontják. – írja a We Love Balaton. 

Szintén nem nyit ki többet a MÓR24 tapas–borbár Balatonfüreden. A 2020 óta működő, különleges borszelekcióval rendelkező bár a Michelin–kalauz Bib Gourmand minősítését is megszerezte, azonban 2023 októberében bezárták. Helyére a Groenk Deli, bisztró és delikátbolt költözött. 

Balaton-parti villabiznisz írhatja felül az úttörőváros emlékét

Több ismert név is felbukkan a meglehetősen bonyolult üzletben.Bővebben ––>