,,Egymilliárd eurót spóroltunk a tranzakciós díjakon az elmúlt évben az ügyfeleinknek”
,,Egymilliárd eurót spóroltunk a tranzakciós díjakon az elmúlt évben az ügyfeleinknek”

,,Egymilliárd eurót spóroltunk a tranzakciós díjakon az elmúlt évben az ügyfeleinknek”

A Wise fintech vállalat felhasználói egy belső felmérés szerint csak tavaly összesen egymilliárd eurót spóroltak a tranzakciós díjakon. Miben más, mint a hagyományos bankok és mit ért el mára a Wise? – erről Pápai Attila, a WISE észak-amerikai régiójának termékfejlesztési csapatvezetője beszélt a Napi.hu podcast legújabb adásában.
Gáll Csongor, 2023. február 16. Fotó: Napi.hu / Economx.hu

A Wise neobank valódi versenytársai 2011 óta változatlanul a nagy nemzetközi bankok, csak épp a fintech vállalatnak azóta lett 15 millió felhasználója. 

Azonban az átutalások túlnyomó többsége még mindig a klasszikus bankrendszeren keresztül megy végbe. Pedig Pápai Attila, a WISE észak-amerikai régiójának termékfejlesztési csapatvezetője elmondta, hogy egy belső felmérés szerint csak 2022-ben a Wise felhasználói összesen egymilliárd eurót spóroltak a tranzakciós díjakon

Pápai Attila elmondta, az infláció és a jelenlegi gazdasági válság nincs közvetlen hatással a vállalat működésére, mivel az emberek ugyanúgy bonyolítanak nemzetközi tranzakciókat.

Sőt, a helyzet talán még jobban erősíti a Wise pozícióit, mivel a cégek és a magánszemélyek is törekszenek a költséghatékonyságra: mivel ebben a Wise a versenytársak előtt jár, egyre több ügyfél választja a szolgáltatásaikat.

A cég éppen ezért elsősorban most nem az új termékek fejlesztésére fókuszál, hanem arra, hogy a meglévő szolgáltatásait minél több országban, minél több ügyfél számára elérhetővé tegye. 

Mivel a Wise nem egy egyszerű bank, hanem egy fintech cég, nem is úgy tárolja az ügyfelek pénzét, mint a hagyományos bankok, amelyek hitelekbe és különböző befektetésekbe helyezik ki a pénzeket. 

A Wise számlái ezzel szemben több nagy banknál egy folyamatosan elérhető likvid számlán tárolódnak, amelyek sosem kerülnek kihelyezésre, így minden ügyfél bármikor elérheti minden ott elhelyezett pénzét.

Mivel a Wise minden tekintetben középárfolyamon váltja a devizákat, így a tranzakciós átfutási idő miatt bizonyos esetekben olyan speciális helyzet is előállhat, hogy a cég számára mínuszos lesz egy ügylet, ám az ilyesmi nagyon ritkán fordul elő. 

A legnagyobb kockázat akkor áll fenn, amikor valamilyen extrém árfolyamingadozás történik a devizákkal, de a jól előre látható helyzetekre reagál a cég, ilyen volt a brexit is, amikor a fontban történő váltásoknak meghatároztak egy felső összeghatárt, hogy ne lehessen nyerészkedni az ügyletekkel.  

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

,,Egymilliárd eurót spóroltunk a tranzakciós díjakon az elmúlt évben az ügyfeleinknek”

A Wise fintech vállalat felhasználói egy belső felmérés szerint csak tavaly összesen egymilliárd eurót spóroltak a tranzakciós díjakon. Miben más, mint a hagyományos bankok és mit...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.