Mostohagyerek a kultúra támogatása
Mostohagyerek a kultúra támogatása

Mostohagyerek a kultúra támogatása

A magyarok elsősorban olyan szervezeteket támogatnak, amelyek beteg gyerekekkel vagy állatokkal foglalkoznak – mondta el az Economx podcastjában Erős Barbara, a Magnet Bank társadalmi hatás és közösségi kapcsolatok területvezetője.
Gáll Csongor, 2023. december 15. Fotó: Economx / Economx.hu

A Magnet Bank közösségi bankként hivatkozik magára, ennek szellemében 2010 óta minden évben a nettó nyereség nagyságrendileg 10 százalékát ajánlja fel különböző civil szervezeteknek, alapítványoknak. Rendhagyó módon azonban nem a felső vezetés dönt arról, hogy ki mennyi pénzt kapjon, hanem a bank ügyfelei, akik szavazataikkal egy adott összeggel járulhatnak hozzá a pályázók által kitűzött célhoz.

2023-ban 13 ügy versenyzett az ügyfelek szimpátiájáért, ők 1 és 10 millió forint közötti támogatást gyűjtöttek össze. Nem csak idén, de szinte minden évben megfigyelhető volt, hogy azoknak a szervezeteknek a kampánya volt a legsikeresebb, illetve legnépszerűbb, akik állat menhelyekkel, vagy állatokkal, illetve beteg, vagy nehéz körülmények között élő gyerekekkel foglalkozik.

Megjelent azonban az elmúlt időszakban a környezetvédelem, mint egyre népszerűbb téma, ami többek között annak is köszönhető, hogy már fiatal kortól foglalkoztatja a későbbi ügyfeleket az, hogy milyen módon tudná elkerülni a klímakatasztrófát az emberiség.

Erős Barbara szerint továbbra is fontos lenne, hogy kisiskolás kortól edukálják a gyerekeket a pénzügyekkel kapcsolatban, hiszen ezáltal válhatnak csak tudatos döntéseket hozó felnőtté.

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Mostohagyerek a kultúra támogatása

A magyarok elsősorban olyan szervezeteket támogatnak, amelyek beteg gyerekekkel vagy állatokkal foglalkoznak – mondta el az Economx podcastjában Erős Barbara, a Magnet Bank társadalmi hatás...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.