Életbe léptettek a Twitter főbb részvényesei egy olyan forgatókönyvet, amivel olcsóbban juthatnak a vállalat részvényeihez, összhangban azzal, amit a vállalati szerződésük jogosít számukra - írja a CNBC.

A cél Elon Musk, a Tesla vezetőjének visszatartása attól, hogy teles egészében bekebelezze a médiaplatformot, miután első részvényvásárlása után bejelentette, átvenné a teljes céget.

A Twitter vezetése a „poison pill”, nagyjából méreg- vagy ciánkapszula bevételével azt érheti el, hogy sokkal olcsóbban vehetnek a cégben részvényeket, ezeket piacra dobhatják, felhígítják egyúttal a Twitter részvénykoncentrációját.

Ezzel részben kevésbé lesz vonzó befektetés a platform a Tesla vezetőjének, másrészt a piacra kerülő nagyobb mennyiségű részvénnyel a tulajdoni arányok, és az ezzel való játéklehetőség is módosul.

Musk 43 milliárd dollárt kínált készpénzben a felvásárlásért, majd elismerte, hogy egyszerre ennyit nem biztos, hogy elő tud teremteni. A CNBC-nek nyilatkozó elemzők szerint a vezetés lépésével most szövetséges befektetőket kell Musknak keresni, akikkel összejön a döntő többséget jelentő tulajdonhányad.

A Reuters szerint a vezetőség lépésében az is szerepet játszhat, hogy rivális ajánlat is érkezett: a 103 milliárd dolláros Thomas Bravo alap is beszállna vevőként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!