Az MBH Jelzálogbank október 10-én tartotta idei hetedik jelzáloglevél-aukcióját, amelynek keretében nyilvános ajánlattételre bocsátotta a 2026. december 22-i lejáratú, fix, 1,75 százalékos kamatozású TJ26NF02 jelzáloglevelének ötödik sorozatrészletét. Az aukció keretében a tőkepiaci szereplők a felajánlott hárommilliárd forintos mennyiséget meghaladó,

összesen 4,83 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből a bank a befektetők által elvárt felárszinteket figyelembe véve végül 3,3 milliárd forintot fogadott el.

– írták a közleményükben.

„Az MBH Jelzálogbanknak továbbra is az a célja, hogy a volatilis hozamkörnyezetben is fenntartsa stabil piaci jelenlétét. A mostani piaci környezetben ezt a rövidebb futamidejű és kisebb volumenű kibocsátással tudtuk biztosítani. Rendszeres kibocsátóként rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy folyamatosan figyeljük az aktuális befektetői igényeket, és ehhez alkalmazkodva alakítsuk tőkepiaci stratégiánkat, legyen szó akár rövidebb, akár hosszabb lejáratú, fix vagy változó kamatozású, zöld vagy nem zöld jelzáloglevelekről. Ezáltal tudjuk biztosítani folyamatos piaci jelenlétünket” – mondta Tóth Illés, az MBH Jelzálogbank vezérigazgató-helyettese, hozzátéve, hogy hosszabb távon a fix kamatozású és hosszú lejáratú forrásbevonás a bank stratégiai célja. 

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

A Duna Takarék Bank is csatlakozik az MBH Csoporthoz

Pénzügyileg is lezárult a győri központú Duna Takarék Bank megvásárlása. A márkanév azonban megmarad. >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!