Folytatódott a BUX menetelése a héten. A hazai tőzsdeindex az elmúlt napokban ismét áttörte a 44 ezer pontos ellenállást, csütörtökön pedig a 44 500 pontot is megugrotta. Pénteken elkezdődött a magyar gyorsjelentési szezon az OTP és a Mol eredmény-beszámolójával. Hétfőn a Richter, kedden a Magyar Telekom jelentéseivel folytatódik a szezon - írja az Equilor Befektetési Zrt.

A vártnál jobb eredményt ért el az OTP. 2021 első negyedévében a teljes bevétel és a kamatbevételek is minimálisan bár, de emelkedtek éves alapon, a kockázati költségek zsugorodása miatt az adózás utáni eredménytételek jelentősen nőttek 2020 első negyedévéhez képest. Az eredmények felülmúlták az elemzői várakozásokat, azonban kiigazítva a kockázati költségek felülbecslésével enyhén elmaradt a bank az eredménysoron a várakozásoktól.

A Mol szintén erős eredményeket publikált: az első negyedévben az újrabeszerzési árakkal becsült "tiszta" EBITDA (kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség) 664 millió dollár lett, amely arányaiban felülteljesíti a 2021 egészére kitűzött 2,3 milliárd dolláros célt.

A héten a Mol árfolyama 6,18 százalékkal nőtt, 2198 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 13,2 milliárd forintot.

Az OTP jegyzése a héten 3,01 százalékkal emelkedett, pénteken 13 875 forinton zárt, heti forgalma 39,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,45 százalékkal csökkent a héten, pénteki záróára 409 forint volt, heti forgalma elérte a 317,5 millió forintot.

A Richter árfolyama a héten 0,70 százalékkal csökkent, pénteken 8510 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 4,5 milliárd forintot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3696,30 ponton fejezte be a hetet, ami 45,98 ponttal, 1,23 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!