A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 455,8 pontos, 0,65 százalékos emelkedéssel 70 237,82 ponton zárta a szerdai kereskedési napot.

Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint nincs különösebb oka az erősödésnek, mivel nem jelentek meg kibocsátói hírek. A Richter ugyanakkor annak ellenére gyengült, hogy a keddi zárása után tette közzé a legújabb tranzakciós bejelentését. Az elemző szerint vélhetően magasnak találták a befektetők a kifizetendő vételárat a Mithra egyes belgiumi eszközeiért.

A Mol 12 forinttal, 0,42 százalékkal 2866 forintra, az OTP-részvények ára 130 forinttal, 0,75 százalékkal 17 565 forintra, a Magyar Telekom árfolyama 30 forinttal, 2,93 százalékkal 1054 forintra nőtt. A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9240 forintra süllyedt. A BUMIX 0,59 százalékkal emelkedett.

Nemzetközi tulajdonba kerülhet az egyik legsikeresebb magyar startup

A zárási feltétel teljesülése után a cseh Packetát is birtokló befektetői konzorcium lehet a hazai csomagküldő vállalat, a Foxpost új tulajdonosa.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!