Az európai védelmi részvények az elmúlt év legnagyobb egynapos zuhanását produkálták kedden, a kereskedők egyre idegesebbek a szektor rekordot döntögető futása után.

A Rheinmetall 10 százalékot esett, ami 2022 augusztusa óta a legnagyobb egynapos esését jelenti.

A svéd SAAB, az olasz Leonardo és a francia Dassault Aviation szintén a legnagyobb esések közé tartoztak 4,3 és 8,6 százalék közötti eséssel.

A Reuters emlékeztet, hogy a védelmi részvények már több mint három éve a legjobban teljesítők közé tartoznak Európában, miután a portfóliómenedzserek elkezdték önteni a pénzt az ágazatba Oroszország 2022 februári ukrajnai inváziója nyomán.

Goldman Sachs kedden kiadott közleményében arról írt, hogy az európai védelmi részvényértékelések 2025-ig inkább lefelé mutató kockázatot mutatnak.

Példátlan beruházásba kezdett Magyarországon a német óriáscég

A Rheinmetall Szegeden épülő gyára háromszáz új munkahelyet teremt majd. Az üzem a tervek szerint 2025 végén kezdi meg a működését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!