Az Oszkó Péter vezette Oxo Technologies Holding a döntést a Budapesti értéktőzsde oldalán is tudatta. Ennek alapján a közgyűlés másodjára is jóváhagyta, hogy a Társaság székhelyét áthelyezzék Budapestről a hollandiai Rotterdamba. Ezzel a döntés véglegesnek tekinthető. Ennek megfelelően a következő hónapokban lezárul a székhelyáthelyezés jogi folyamata.

Ennek keretében a társaság Nyrt-ként kikerül a magyar cégnyilvántartásból és változatlan részvényesi körrel, tulajdonosi és tőkeszerkezettel, jogfolytonosan, NV (Naamloze Vennootschap) társasági formában felvételre kerül a holland cégnyilvántartásba.

Mindettől függetlenül azonban a társaság részvényei folyamatosan kereskedésben maradnak a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán, valamint az átalakulást követően a részvényesek automatikusan rendelkezni fognak a társaság Hollandiában bejegyzett, azonos számú és névértékű részvényével.

Nálunk a legdrágább az államadósság finanszírozása a régióban

November óta nem volt ilyen magas a 10 éves magyar piaci állampapírhozam. A közép-európai régióban nominálisan a magyar állampapír után fizetnek a legtöbbet.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!