Január 17-én találkozik a Banca Transilvania és az OTP vezérigazgatója, hogy megkössék a megállapodást a magyar pénzintézet román részlegének eladásáról – számolt be róla a Bloomberg.

A portál forrásai szerint a két bank megbízott tárgyalói még Csányi Sándor és Omer Tetik találkozója előtt véglegesíteni fogják az üzlet részleteit, az ajánlati ár azonban már változatlan maradhat.

A Bloomberg a tárgyalások egyik akadályaként nevezte meg, hogy az OTP Romania ellen perek vannak folyamatban, mivel a bank egyes dolgozóit csalással vádolják.

Az OTP az utóbbi években végrehajtott felvásárlásoknak köszönhetően a régió egyik legnagyobb hitelezőjévé vált, azonban az elmúlt időszakban elkezdte értékesíteni az érdekeltségeit azokban az országokban, ahol nem sikerült a célszintre növelnie piaci részesedését. 2020-ban a szlovákiai leányvállalat is ennek következtében cserélt gazdát.

A Concorde becslése szerint az eladásra kerülő üzletág értéke körülbelül 400 millió euró. Tavaly nyáron négy bank jelezte érdeklődését az OTP romániai érdekeltsége iránt, akkor az olasz UniCredit bankcsoportról, a Raiffeisen Bank Internationalról, az Erste Groupról és a mostani befutó Banca Transilvaniáról volt szó.