Az Adidas bejelentése szerint az idei évi nettó nyereség 650 millió euró körül alakulhat, ez lényegesen alacsonyabb a korábban becsült 830-930 millió eurós várakozásoknál, emellett pedig az árbevétel is az eddig vártnál kisebb mértékű emelkedést mutathat idén - írják a Quaestor elemzői.

A profitkilátások csökkentésének hátterében elsősorban az ukrán fejlemények állnak, az orosz-ukrán konfliktus miatt gyengülő rubel, valamint a forgalom visszaesése egyaránt rontja a cég ottani teljesítményét. A menedzsment jelentősen csökkentette az idei, valamint a következő évre tervezett üzletnyitások számát, valamint több boltot is bezárnak a kockázatok visszaszorítása érdekében Oroszországban. A profitvárakozások visszavágásában a golfüzletág gyengélkedése is közrejátszott, emiatt pedig egy szerkezetátalakítási programot is bejelentettek a TaylorMade részlegnél.

Az Adidas árbevétele 2 százalékkal 3,47 milliárd euróra emelkedett a második negyedévben, a golfeladások azonban 18 százalékkal zuhantak. A 220 millió eurós üzemi eredmény meghaladta a 205 milliós piaci várakozásokat, a 144 millió eurós nettó eredmény azonban elmaradt a becslésektől. 

Az Adidas augusztus 7-én publikálja végleges második negyedéves számait- emlékeztetnek a brókercég elemzői.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!