Az ezredfordulós internetlufi legszebb napjait idézte a Twitter első nyilvános részvénykibocsátást követő tőzsdei bevezetés. A 26 dolláros kibocsátási árfolyamhoz képest hatalmas emelkedést produkált a részvény az első kereskedési napon, 73 százalékos áremelkedést követően 44,9 dolláron zárták a kereskedést a részvények.

A Financial Times tudósítása szerint a részvényjegyzésben résztvevő magánbefektetők és intézmények egyaránt elégedetlenek voltak az allokáció mértékével, mondván túl keveset kaptak a jegyzett mennyiségekhez képest. Ez persze természetes, figyelembe véve az első napi áremelkedés mértékét.

Twitter részvény CFD
Kép: Cityindex

Az első kereskedési napon összesen 117 millió darabos forgalomból brókeri becslések szerint, a kibocsátott mennyiség 70 millió darab részvény volt. A lap szerint az első napon a kisbefektetők vételei nagyjából 25-30 százalékát adták a nettó vásárlásoknak, az allokáció során ők a felkínált mennyiség mintegy 10 százalékát kapták. A becslések szerint így a közkézhányadból a kisbefektetők részesedése a nap végére jelentősen emelkedhetett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!