A DJIA-30 index 0,30 százalékos, az S&P-500 index 0,37 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,42 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést.

Hétfőn az indexek vegyesen zártak: a Wall Street mutatói emelkedéssel törték meg öt napja tartó csökkenésüket, a Nasdaq Composite viszont kis csökkenéssel végzett.

Augusztusban a piaci várakozásoknak megfelelően 5,3 százalékra mérséklődött az infláció az Egyesült Államokban a júliusi és júniusi 5,4 százalékos 13 éves csúcsról a Bureau of Labor Statistics keddi jelentése alapján - írja az MTI. A havi áremelkedés mértéke hét hónapja a legalacsonyabb, 0,3 százalék lett augusztusban. Az augusztusi adatok alapján arra lehet következtetni, hogy az infláció valószínűleg túljutott a csúcsponton az Egyesült Államokban.

Az olaj ára emelkedett. A WTI ára hordónként 71,09 dolláron 0,91 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 0,83 százalékkal emelkedett 74,12 dollárra. A WTI ára 49,7 százalékkal, a Brent ára 47,3 százalékkal áll az év eleji felett.

Az arany ára emelkedett kedden. Az amerikai tőzsdék nyitásakor a spot ár 1797,51 dolláron állt unciánként, 0,22 százalék napi emelkedéssel. Az arany ára nap közben korábban 1783 dollárnál is járt, az emelkedés az augusztusi inflációs adatok ismeretében indult meg.

Az eurót 0,23 százalékkal jegyzik erősebben 1,1837 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!