Nagyot erősödött a kriptopiac februárban a Binance Research legfrissebb kriptopiaci elemzése szerint. A teljes piaci kapitalizáció 2021 októbere óta nem látott mértékben, 40 százalékkal bővült ebben a hónapban.

A közelmúltban alapított BTC ETF-ekbe több mint nettó 4,9 milliárd dollár áramlott februárban, a világ legnagyobb kriptoeszköz-vagyonkezelője, a Grayscale pedig januárhoz képest lényegesen kisebb volumenű eladásokról, vagyis tőkekiáramlásról számolt be.

Az EigenLayer TVL-je robbanásszerűen növekedett az elmúlt időszakban: februárban már több mint 800 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi értéket. Az EigenLayer fokozatosan, három szakaszban lépett be a piacra, amely során különböző restaking plafonokat állapított meg. Legutóbb, február 5. és 9. közötti időszakra töröltek el mindenféle korlátozást, ami a TVL 180 százalékos emelkedéséhez vezetett.

Az EigenLayer növekedésében jelentős szerepet játszanak a likvid restaking protokollok, amelyek révén a felhasználók úgy vehetnek részt Ethereum-restakingben, hogy közben olyan likvid tokeneket köthetnek le, amelyeket más, az Ethereum hálózatot használó projektek bocsátanak ki. Ezek a protokollok több mint 300 százalékkal bővültek februárban, szám szerint 1 milliárdról 5 milliárd dollárra nőt a TVL-jük.

A Uniswap Alapítvány a protokollok irányítási rendszerének olyan frissítésére tett javaslatot, amelynek értelmében a UNI token tulajdonosok és delegátorok a jövőben nagyobb mértékben részesülhetnének a protokolldíjakból. A javaslat az aktív delegációt kívánja ösztönözni és azt, hogy az Uniswap közösség tagjai vállaljanak aktívabb szerepet az Uniswap Protokollok jövőjének alakításában. Az Uniswap havonta rendszerint több mint 50 millió dollár jövedelemre tesz szert a díjakból, ami jelentős jövedelemforrás lehet a stékelőknek, habár a konkrét összeg függ a díjmegosztást pontosan részletező megállapodástól.

Az Ethena USDe-je csak február 19-én indult, de már most komoly tőkebeáramlással büszkélkedhet: ennek összege meghaladta a 565 millió dollárt februárban, miközben a felhasználók száma több mint 31 ezerre emelkedett.

Az USDe figyelemreméltó növekedésének hátterében valószínűleg két tényező áll: a Shards pontprogram elindítása, és vélhetően ennél nagyobb súllyal az, hogy erőteljes hirdetési kampányban reklámozzák az elérhető hozamokat.

A Nemzetközi Nőnap alkalmából a Binance felkarolta az ENSZ „Invest in Women: Accelerate Progress” elnevezésű programját. A nők jelenleg hozzávetőleg 37 százalékkal képviseltetik magukat a kriptoeszköz-tulajdonosok között – ez a szám a férfiak fölényét mutatja, ugyanakkor jelentős előrehaladást jelez a 2021. évi állapothoz képest, amikor a nők aránya még csak 21 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!