A kedd esti jegyzésekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon - derül ki az MTI gyűjtéséből.

Az euró 6 órakor 404,11 forintra erősödött a kedd esti 403,70 forintról.

A svájci frank jegyzése 413,95 forintról 414,53 forintra nőtt, a dolláré pedig 407,27 forintról 408,81 forintra emelkedett.

Az euró jegyzése 0,9912 dollárról 0,9886 dollárra gyengült.

Az elmúlt napokban a dollár korrekciója megtorpant - áll az OTP elemzésében. A mértéke nem volt akkora, hogy tartós fordulatra utalna, így maradt az eső trend, további esélyt adva az új mélypontoknak az euro-dollár párban. A következő csökkenő kis hullám után derülhet ki, hogyha nem megy le új mélypontra, hogy egy erős aljpontot láttunk-e a paritásnál az euróval szemben.

A font egyelőre gyengén teljesített, csak a dollár gyengülés késztette a font-dollár párt emelkedésre, a tartósabb fordulat még hetekre lehet.

A forint is korrekciózott párjaival szemben, de ez a mozgás nem trendszerű, még tartós forint erősödés ideje még nem jött el, de ha visszateszteli a csökkenő trendeket és újra a 410 körüli zónába érne, az inkább megint jó vételi hely lehet a forint számára az euróval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!