Az eurót a reggeli 387,87 forint után 388,74-en jegyezték estére. A dollár 359,06 forintra ment fel 358,24 forintról, a svájci frank 406,80 forintról 407,83-ra drágult.

A péntek esti jegyzésén a forint 0,1 százalékkal áll erősebben az euróval, és egyaránt 0,5 százalékkal a dollárral és a svájci frankkal szemben a hét eleji kezdéshez képest. Ugyanakkor a hónap kezdete óta 1,3 százalékkal gyengült az euró és a dollár ellenében, de 0,9 százalékkal erősebb a svájci frankkal szemben.

 

Itt egy ritka példa, amiben Európa-bajnok a magyar gazdaság

A garanciaintézmények révén a gazdasági válságban olyan cégek is hozzáfértek a működésüket biztosító hitelforintokhoz, akik a kezességvállalás nélkül fennakadtak volna a banki kockázatkezelésen és elbuktak volna. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerint a vállalkozások Magyarországon számíthatnak leginkább a garanciaintézményekre.
Ha többre kíváncsi--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!