Az FTSEurofirst 300 összeurópai index 0,09 százalékkal, a STOXX 600 index 0,07 százalékkal alacsonyabban végzett, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index viszont 0,09 százalékkal emelkedett.

Londonban 0,30 százalékkal gyengült az FTSE 100 index, a frankfurti DAX 0,24 százalékkal csökkent, a CAC 40 Párizsban szintén 0,24 százalékkal alacsonyabban fejezte be a pénteki kereskedést. Milánóban 0,31 százalékos indexemelkedéssel, Madridban pedig 0,05 százalékos indexcsökkenéssel fejeződött be a tőzsdei kereskedés.

Az indexek a hetet is vegyesen fejezik be, a londoni csekély csökkenéssel, a madridi másfél százalékos veszteséggel, a frankfurti viszont 0,3 százalékos, a párizsi pedig 0,7 százalékos emelkedéssel.

Az indexek mozgását pénteken elsősorban negyedéves vállalati eredménybeszámolók befolyásolták.

Az olasz piacon az Iveco részvénye kiemelkedően teljesített, több mint 7 százalékkal emelkedett a várakozásokat meghaladó negyedéves nyereségnek köszönhetően. Párizsban a L'Oréal-csoport részvénye több mint 7 százalékos árfolyamcsökkenéssel vezette a veszteséges papírokat, a Hermes viszont közel 6 százalékkal erősödött. Frankfurtban a Carl Zeiss Meditec 9 százalékot meghaladó árfolyamnyereséget ért el.

Az olaj ára az előző napi mintegy három százalék után kevéssé változott pénteken, és úgy hat százalékos heti nyereség felé tart. Az európai kereskedési idő végén a WTI ára 0,13 százalékkal állt magasabban, 76,32 dolláron hordónként, a Brent ára pedig változatlanul 81,63 dollár volt.

Az arany ára csökkent pénteken, és a hetet szinte változatlanul fejezheti be. A spot ár 0,62 százalékkal ment lejjebb 2021,77 dollárra unciánként.

dollárindex kissé csökkent, de csekély emelkedéssel fejezheti be a hetet, sorban a negyediket egymás után. Péntek este 0,08 százalékkal állt alacsonyabban, 104,08 ponton. Az euró árfolyama két és fél havi mélypont közelében jár, 0,06 százalékkal emelkedett 1,0783 dollárra.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!