Erősen zártak az európai tőzsdék szerdán: az összeurópai STOXX 600 index 0,32 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,29 százalékkal, a londoni FTSE-100 index 0,02 százalékkal emelkedett. A frankfurti DAX mutató 0,43 százalékkal, míg a párizsi CAC-40 index 0,29 százalékkal emelkedett. A piaci várakozások megerősítette a júniusi kamatcsökkentésben, hogy az euróövezeti infláció váratlanul mérséklődött.

Az olajár több mint öt hónapja a legmagasabb szintet érte el, miután az OPEC+ júniusig meghosszabbította a napi 2,2 millió hordós önkéntes termeléscsökkenésre tett vállalását. Az európai kereskedési idő végén a WTI hordónként 85,91 dollárba, míg a Brent 89,87 dollárba került.

Az arany ára hatnapi emelkedés után új csúcsot ért el unciánként 2288,43 dolláron. A spot jegyzés az európai kereskedési idő végén 2285,94 dolláron állt, 0,26 százalékos napi emelkedéssel.

A dollárindex 0,43 százalékkal csökkent, ami az amerikai szolgáltatóipari teljesítménynövekedés márciusi lassulásának tudható be.

 

Megállíthatatlanul száguld az olajár, mi folyik itt?

A geopolitikai bizonytalanságok és a kínálattal kapcsolatos félelmek újabb csúcsok emelték az olajárakat. Közben az OPEC+ nem enyhült meg a 90 dolláros árfolyamok láttán.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!