Az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,22 százalékos, az európai STOXX 600 index 0,76 százalékos, a frankfurti DAX mutató 1,23 százalékos, a párizsi CAC-40 0,92 százalékos mínuszban zárt. Londonban az FTSE-100 index 0,23 százalékot süllyedt, Milánóban 1,17 százalékos, Madridban pedig 0,88 százalékos indexcsökkenéssel fejezték be a kereskedést.

Tavaly október óta a legdrágább az olaj, mely a fokozódó geopolitikai feszültséggel és az ebből fakadó ellátási bizonytalanságba és a kereslet növekedésébe vetett reményekkel magyarázható. A Brent hordónként 1,23 százalékkal 88,72 dollárra, a WTI pedig 1,16 százalékkal 84,86 dollárra emelkedett.

Az arany unciánkénti ára 0,10 százalékkal 2252,89 dollárra emelkedett. A dollárindex 0,22 százalékkal 104,78 pontra csökkent.

 

Idén berobbanhat az európai csoda

Idén akár le is körözhetik az európai részvények az amerikaiakat, az öreg kontinens gazdasága kezd beindulni, a tengerentúlon viszont a kialakuló adósságspirál miatt visszaforgatják a kiadásokat. Az alulárazott európai részvények számára fordulópont következhet. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!