Elon Musk szavazást indított a Twitteren arról, lemondjon-e vezetői pozíciójáról a cégben - tudósított a Bloomberg. Körülbelül egy óra van hátra a szavazásból és 16,2 millió leadott szavazat után több, mint 57 százalék szerint jobban tenné, ha a távozás mellett döntene. A platform milliárdos tulajdonosa, betartja a közvélemény-kutatás eredményei, legalábbis ezt ígérte vasárnapi Twitter-üzenetében.

Musk épp Katarban volt az Argentína–Franciaország focivilágbajnoki döntőn, amikor a meccs után a Twitteren elindította szavazását. Ígéretet tett arra is, hogy a jövőben szavazást kezdeményez minden jelentősebb változtatásról a platform irányelveiben, s elnézést kért, hogy ezt korábban nem tette meg.

A Twitter irányításának átvételét követően Muskot számos kritika érte a platformon és a mögötte álló cégben végrehajtott hatalmas változtatások miatt. Ilyen volt  például a korábbi alkalmazottak több mint felének elbocsátása és a korábban letiltott fiókok visszaállítása. Eközben a Tesla részvényesek arra kérték, hogy összpontosítson jobban az autógyártó cégre, ennek részvényei ugyanis mélyrepülésbe kezdtek ez idő alatt. Október vége, a Twitter átvétele óta ugyanis energiáinak jelentős részét ez utóbbi cég emésztette fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!