Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek kiemelte: egész magas a volt forgalom, felülteljesítő lett a budapesti tőzsde egyedi módon, mert a főbb európai indexek csökkennek. A vezető részvények többségükben emelkedtek, ugyanakkor a kis részvények nyújtották a legjobb teljesítményt. Közöttük is az Appeninn emelkedett a legnagyobbat, 17 százalékot.

A háttérben az elemző szerint az állhat, hogy a vállalatot szabályozott ingatlanbefektetési társaságként regisztrálták január elsejétől, és a hír hatására ugrott meg az árfolyama. Jól teljesítettek az Autowallis részvényei is, a cég rekordértékesítést jelentett, ennek hatására emelkedett az árfolyama. A Gloster Infokommunikációs Nyrt. pedig belép a standard piacra, ennek nyomán az árfolyama megugrott – jegyezte meg az elemző.

Mol 6 forinttal, 0,21 százalékkal 2832 forintra csökkent, 719,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,3 százalékkal 16 980 forintra erősödött, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki.

Magyar Telekom árfolyama 20 forinttal, 2,74 százalékkal 751 forintra nőtt, forgalma 551,6 millió forint volt.

Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,16 százalékkal 9245 forintra emelkedett, a részvények forgalma 693,1 millió forintot ért el.

BUMIX 5530,37 ponton zárt hétfőn, ez 23,33 pontos, 0,42 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!