30,59 pontos, 0,05 százalékos emelkedéssel zárt a BUX kedden, a részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a piacokat a kivárás jellemezte az amerikai jegybank szerda esti várható kamatdöntése miatt, emiatt lehetett alacsonyabb a keddi forgalom is.

A hétfő után kedden is felülteljesített a magyar piac, a Mol árfolyamát is felhúzták az emelkedő olajárak az európai szektortárs részvényindexekhez hasonlóan: 14 forinttal, 0,51 százalékkal erősödött.

Magyar Telekom árfolyama is erősödött, vélhetően a különadók várható eltörléséről szóló híradások miatt: 4,0 forinttal, 0,76 százalékkal emelkedett.

Az OTP-részvényei 30 forinttal, 0,21 százalékkal csökkentek, a Richter-árfolyama 50 forintot, 0,54 százalékot esett. A BUMIX 41,70 ponttal, azaz 0,86 százalékkal emelkedett a hétfői záráshoz képest.

Elhasalt az OTP a csúszós hétfői parketten

Csak a Richter tudta korrigálni a vezető részvények csökkenését.
Bővebben--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!