15,4 milliárd forint volt a forgalom a piacon, a vezető részvények vegyesen teljesítettek. Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint az egyedi vállalati hírek rántották magukkal az árfolyamokat: a bankadó emelkedése körüli aggodalmak kiárazódni látszanak az OTP-részvények árfolyamából, de az a sajtóhír is segítette a bank erősödését, miszerint beléphet a lengyel piacra.

Ellenben a Molra negatívan hatott, hogy az Erste és a Citi is vételtől tartásra módosította az ajánlását. Ugyanakkor a Scope Rating javított a Magyar Telekom hitelminősítésén, kiemelve a cég javuló profitabilitását. Az elemző hozzátette, a Richter árfolyama annak ellenére esett kismértékben, hogy annak egyik partnere, a Mithr növekvő értékesítésről adott hírt.

A vezető részvények közül

  • Mol 14 forinttal, 0,50 százalékkal 2760 forintra csökkent,
  • az OTP-részvények ára 185 forinttal, 1,42 százalékkal 13 180 forintra erősödött,
  • Magyar Telekom 14 forinttal, 2,68 százalékkal 537 forintra nőtt,
  • míg a Richter értéke 25 forinttal, 0,28 százalékkal 9050 forintra esett.

A BUMIX 0,76 százalékos csökkenéssel zárt.

Az OTP volt az egyedüli legény a gáton

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 19,17 pontos, 0,03 százalékos csökkenéssel, 55 356,93 ponton zárt hétfőn. Bővebben--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!