A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe 0,7 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárta a hét utolsó kereskedési napját.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a BÉT jó napot zárt, mivel többnyire csökkenéssel zártak az európai részvénypiacok, de a BUX így is emelkedni tudott.

Hozzátette, a vezető részvények gyengülése technikai jellegű, mivel péntektől kezdődően az OTP és a Mol részvényeire már nem érvényes a tavalyi évi osztalék.

  • Így tehát a Mol 244 forinttal, 8,02 százalékkal 2800 forintra;
  • az OTP-részvények ára 340 forinttal, 1,89 százalékkal 17 670 forintra;
  • a Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 0,61 százalékkal 972 forintra gyengült;
  • Azonban a Richter-papírok árfolyama 135 forinttal, 1,46 százalékkal 9390 forintra erősödött.

A BUMIX 0,1 százalékos emelkedéssel zárt csütörtökhöz képest.

A kamatmentes beruházási hitel nagyon jót tehet az inflációtól megtépázott kkv-szektorral

A vállalkozások számára április 30-tól már elérhető az uniós forrású KKV Technológia Plusz kamatmentes hitel, amely legfeljebb 100 millió forint értékhatárig finanszíroz fejlesztési beruházásokat. A részletekről Illés Zoltánt, az MBH Bank mikro- és kisvállalati üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatóját kérdeztük.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!