Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.  

A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,80 százalékkal nőtt.  A már szintén bezárt tajvani tőzsde 0,06 százalék, az ausztrál börze 0,64 százalék pluszban fejezte be a napot.

Reggel nyolc órakor még tartott a kereskedés néhány térségbeli tőzsdén. Ekkor a sanghaji börze 0,63 százalék, a hongkongi 0,67 százalék, a szöuli pedig 0,56 százalék erősödést jelzett.

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 84,30 dolláron állt 32 cent (0,38 százalék) emelkedéssel.

Az arany unciánként 1,40 százalékkal (35,20 dollárral), 2452,60 dollárra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!