A WordPresst és a Tumblrt is birtokló Auttomatic képviselete szerint a vállalat webhelyei jelenleg blokkolják a technológiát, ám amint elkezdik az adatok megosztását az MI-vel lehetőséget kínálnak majd attól, hogy a felhasználók ezt ne tegyék lehetővé a saját tartalmaiknál.

A jelentés szerint, melyről a Business Insider számolt be, a vállalat belső levelezéséből kiderül, hogy eredetileg 2014 és 2023 közötti posztok állítottak volna össze az adatszolgáltatáshoz az erre kijelölt mérnökök, ám számos hibát elkövettek: törölt vagy felfüggesztett blogokból származó bejegyzéseket, nyilvános blogok privát bejegyzéseit és privát beszélgetéseket is bevontak.

Ráadásul érzékeny, felnőtt tartalmakat is bevontak a gyűjtésbe, melyet egyáltalán nem kellett volna, hogy tartalmazzon.

Már csak azért sem, mert a Tumblr 2018-ban betiltotta a platformján a pornográf és meztelenséget ábrázoló tartalmakat. Igaz, 2022-ben aztán némileg lazított a szabályokon.

Nem a Tumblr az egyetlen közösségi platform, amely ehhez hasonló üzletet köt: a Reddit évi 60 millió dollárért (21,7 milliárd forintért) biztosít adatokat a Google mesterséges intelligenciájának fejlesztéséhez, a Meta pedig már most is használja az adatait a belső MI-eszközeihez a Facebookon és az Instagramon.

A profik úgy döntöttek, vége a mesterséges intelligencia őrületnek

A hedge fundok szerint itt a vége a mesterséges intelligencia őrületnek a tőzsdén. Befektetési banki adatok szerint masszívan elkezdték eladni az ezzel összekapcsolható részvényeket és magát a tech szektort is. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.