Nem vezeti be az azonnali kártyás átutalások esetében alkalmazandó új minimumdíjat a Revolut.

A vállalat február 26-án küldött e‑mailben tájékoztatott róla, hogy 2024. április 27-én az azonnali kártyás átutalások esetében alkalmazott díjai közül többet is módosít.

A vg.hu felidézi, hogy a Revolut eredeti tervei szerint bizonyos esetekben ezt a 0,20 eurós (vagy ezzel egyenértékű összeg) minimumdíjat számították volna fel a 0,7 százalékos változó díj helyett. A változó vagy minimumdíj közül mindig csak az egyiket vonták volna le, attól függően, hogy melyik értéke a magasabb.

A minimumdíj bevezetésére azonban végül nem kerül sor, a SEPA‑régión belüli országokba küldött átutalások díja ezután is 0,7 százalék marad.

Az összes többi bejelentett változás viszont életbe lép majd. Az azonnali kártyás átutalással a felhasználók Revolut-számlájukról közvetlenül küldhetnek pénzt egy nem Revolut-ügyfél Visa vagy Mastercard betéti kártyájára 16 számjegyű kártyaszám használatával.

 

Befellegzett a hagyományos bankoknak, ez jöhet helyette

A fintechek a bankszektor bomlasztói, előbb-utóbb egybeolvadnak a hagyományos pénzintézetekkel – mondta lapunk kérdésére Johan Gabriels, az iBanFirst fintech cég Délkelet-Európáért felelős regionális igazgatója budapesti látogatásán. Interjú.