Múlt héten érkezett meg a szezon egyik legjobban várt tőzsdei jelentése: nyilvánosságra hozták az  Nvidia első negyedéves számait, mely szerint a vállalat 26 milliárd dolláros bevétellel 262 százalékos növekedést ért el.

A világ legértékesebb chipgyártójának a bejelentését 5 százalékot meghaladó emelkedéssel honorálta a piac a zárás utáni kereskedésben. A befektetői optimizmus azóta sem apadt: 

a vállalat papírjaival kedden az abszolút rekordnak számító 1149,39 dolláron is kereskedtek. Az ezt követő tőzsdezáráskor a cég jegyzett értéke elérte a 2,8 ezer milliárd dollárt.

Így a jelenleg harmadik legértékesebb tőzsdei cégnek számító Nvidia-t mindössze 100 milliárd dollár választja el az Apple-től. 

Úton a csúcs felé

A Steve Jobs által alapított cég az utóbbi hónapokban rendre alulteljesített a tőzsdei benchmarkokban. Az iPhone-ok iránti gyér kereslet és az egyre erősödő kínai konkurencia miatt idén 2 százalékot esett a vállalat értéke.

Az AI-gyorsítóprocesszorok és az adatközponti termékek iránti tartós keresletnek köszönhetően egyelőre biztosnak látszik az NVIDIA növekedési pályája – írja a HWSW.

A Santa Clara-i székhelyű társaság múlt heti jelentésében világossá tette, hogy felgyorsítja a termékfejlesztési-kiadási ciklust.

A vállalat növekedése komoly kihívást jelent a két legnagyobb tőzsdei cég: az Apple és a Microsoft számára.

Vérre menő harcot vív a Huawei és az Nvidia

A Biden-adminisztráció szankciói miatt jelentősen elmaradtak a korábbiaktól az Nvidia bevételei a kínai piacon. Az amerikai vállalat kénytelen a Huawei aláárazni a chipjeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!