A kínai vállat reményei szerint a jövőben olyan vállalatok is igénybe veszik majd az új szolgáltatást, amik eddig inkább a WiFi használatát választották – írja az Üzletem.hu.

Wu Hequan, a Kínai Szabványosítási Szakértői Bizottságnak az igazgatója elmondta, hogy az új technológiának gyorsabb a feltöltési sebessége, kisebb az energiafogyasztása és megbízhatóbb. A kormánytisztviselő szerint  az 5.5G-nek tízszer gyorsabb a sebessége az 5G-nél, ezentúl lehetővé teszi a mesterséges intelligencia- és a felhő alapú szolgáltatások integrációját, illetve az alacsony késleltetésű és a masszív gépi kommunikációt.

Európában és Ázsiában is tesztelték az új technológiát

Többek között már Kínában, Hongkongban, Finnországba és a Közel-Keleten is sikeresen elvégezték az 5G ellenőrzését. Alexander Lehrmann, a svájci Sunrise vállalat innovációs és fejlesztési igazgatója elmondta:

Li Peng, a Huawei vezető alelnöke szerint már 2024-ben kereskedelmi forgalomba kerülhet a remények szerint a mobil-szélessáv új korszakát elhozó 5.5 G technológia, azonban egyelőre csak ipari megoldásokért. A hosszútávú cél a fogyasztói piac meghódítása.

Az 5G után érkezhet az 5.5

Rengeteg pénzt hoz a következő években az 5G technológia fejlesztése a világgazdaságnak. Ráadásul sokkal inkább fenntartható és környezetbarát lesz az új rendszer.Ha érdeklik a részletek