A Huawei, a Honor és a Lenovo alá tartozó Motorola új összehajtható telefonokat kezdett kiszállítani Kínában - írta meg a Bloomberg. A jelek szerint ez az új, igaz, még alakuló félben lévő formavilág kelendő és versenyképes lehet a kínai piacon is.

A Huawei a P50 Pocketet, a Honor a Magic V-t a Lenovo pedig a Motorola Razr 3. generációját promózza az új formával, igaz közülük egyelőre csak a Huawei az, amelyik már árulja is az összehajtható készülékét Kínában. A mindössze december 23-án bejelentett új készülék nem olcsó: 8988 jüanra (1410 dollárra) árazták be.

A Bloomberg felidézi, hogy az IDC globális mobilpiaci prognózisa szerint az okostelefonok piaca 2022-ben várhatóan 1,35 milliárdos szériaszámra növekszik, és az új formai megoldások marketing szempontból kifejezetten jól párosíthatók az olyan technológiai újdonságokkal, mint a népszerűsítésre váró 5G.

Az összehajtható telefonok piacát jelenleg a Samsung vezeti, amely úttörőként kezdte meghonosítani ezt a megoldást, és ma már egész generációnyi ilyen készülékkel van jelen a mobilpiacon.

Eddig a legjobb eladási mutatókkal a 999 dollárra belőtt Galaxy Z Flip 3 rendelkezik, amivel a dél-koreai cég augusztusban debütált. Kínában eddig - az ismertebb márkák közül - a  Xiaomi és az Oppo jelentett be összehajtható kijelzőjű készüléket. Az Apple háza tájáról viszont egyelőre nem érkezett olyan hír, miszerint küszöbön állna az összecsukható iPhone megjelentetése.