A 2021 nyarán debütált Windows 11-et annak idején egyebek mellett azzal reklámozta a Microsoft, hogy lehetőségünk lesz Androidos alkalmazásokat is futtatni rajta. Azonban most úgy tűnik, nem igazán éltek a felhasználók ezzel a funkcióval.

Olyannyira nem, hogy a PC World észlelése szerint a vállalat a funkció kivezetése mellett döntött. Ugyanis a funkciót lehetővé tevő Windows Subsystem for Android támogatási oldalán arról tájékoztatta a fejlesztőket, hogy március 5. után megszüntetik a szolgáltatás támogatását. Aki viszont telepített androidos alkalmazásokat a rendszerre, az 2025 március 5-ig zavartalanul használhatja őket, újakat viszont már nem tölthet le.

Ennek ellenére a Windows-felhasználók nem maradnak Androidos alkalmazások nélkül, mivel a Google nemrég indította el a Google Play Games on PC nevű programot, amivel a mobilos platform legnépszerűbb játékaival játszhatunk a Windows 10 és a Windows 11 operációs rendszereken.

Mindeközben az Apple uniós nyomásra kénytelen volt az iPhone-okon lehetőséget adni a iOS 17.4-es rendszerével a felhasználóknak arra, hogy harmadik féltől származó alkalmazásboltokat is használhassanak. Ez azt jelenti, hogy hamarosan az Apple mobilkészülékein is megjelenhet a Google Play áruház.

A Microsoft Mistral AI-beruházását az EU felügyeleti szerve vizsgálja

A világ legnagyobb szoftvervállalata szerint ez a partnerség 15 millió eurós beruházást jelent. Az uniós elemzés a jövőben hivatalos vizsgálathoz vezethet.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->