A Workplace-t 2016-ba indította el a Meta, azzal a céllal, hogy a produktivitást segítse munkahelyi környezetben. Azóta azonban megváltozott a világ, ahogy a Meta prioritásai is, ezért a vállalat úgy döntött, hogy 2026-ban lelövi a szolgáltatást.

A Meta szóvivője szerint a bezárás mögött az áll, hogy több erőforrást szeretnének a mesterséges intelligenciával és a metaverzummal kapcsolatos fejlesztéseik felé terelni. A cég az ügyfeleiknek azt írta levélben, hogy migrációra alkalmas alternatívaként a Workvivo nevű platformot ajánlják – számolt be róla a HWSW.

Az ügyfelek 2025. augusztus 31-ig úgy használhatják a szolgáltatást, ahogy eddig. Ezt követően azonban ingyenessé válik, egészen 2026. május 31-ig, azonban ekkor már csak a meglévő adatok elérésére és letöltésére lehet csak használni. 2026. június 1-én pedig a hozzáférés is megszűnik.

A Workplace a közel tíz évig tartó működése során látványosan alulmaradt a konkurens Slackkel és Microsoft Teamsszel szemben, dacára az erős kezdésnek. A szolgáltatásnak 7 millió előfizetője volt 2021 májusában, köztük olyan globális nagyvállalatokkal, mint a Danone vagy a Starbucks.

Ez szemet fog szúrni: látványosan átalakul az Instagram algoritmusa

Az Instagram ajánló algoritmusa megváltozik: ezentúl jobban kiemelik a kisebb követőbázissal bíró, ellenben eredeti tartalmakat posztoló felhasználókat.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→