Ennek részeként egy olyan funkció kerül a közösségi platformra, amely automatikusan cenzúrázza a Direct Message-re beérkező, meztelenséget ábrázoló üzeneteket. Az Instagram a blogbejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a funkciót a szexuális és a képmással való visszaélés formái ellen folytatott kampány részeként teszteli, azzal a céllal, hogy megnehezítse a bűnözőknek a tizenévesekkel való kapcsolatfelvételt.

A funkció alapértelmezetten aktiválva lesz a 18 év alatti felhasználóknak, a felnőtt felhasználók pedig értesítést kapnak majd, amiben ajánlják a használatát.

A platformon ugyanis nem ritka, hogy valakit arra vesznek rá, hogy meztelen fotókat küldjön magáról, majd azzal zsarolják őt, hogy hogy nyilvánosságra hozzák a képeket: csak akkor nem, ha fizet vagy tesz valamilyen szexuális szívességet – írja az ABC News.

Nagy visszhangot váltott ki a közelmúltban egy nigériai testvérpár esete, akik bűnösnek vallották magukat abban, hogy tizenéves fiúkat zsaroltak Michigan államban, közülük az egyikük pedig öngyilkos lett. Az incidensben egy virginiai seriff is szerepet játszott, aki elrabolt és szexuálisan kizsákmányolt egy 15 éves lányt.

Mark Zuckerberg egy szenátusi meghallgatáson bocsánatot kért az ilyen típusú visszaélések áldozatainak hozzátartozóitól.

Válságban Zuckerberg: személyesen toborozza új munkatársait

A Meta-vezér Mark Zuckerberg úgy döntött, hogy személyesen veszi kézbe vállalata legújabb, egyben legértékesebb munkatársainak kiválasztási folyamatát.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->