A LinkedIn egyike azon közösségi platformoknak, ahol a új munkalehetőségek, munkahelyi kapcsolatok, karrierépítés céljából lehet kontaktálni másokkal, ám alapértelmezett beállítása szerint értesíti a felhasználókat, ha valaki megnézi a profiljukat. Ez azonban sokak számára kényelmetlenséget okozhat, különösen akkor, ha diszkréten szeretnék böngészni mások profiljait. A jó hír az, hogy könnyen ki lehet kapcsolni ezt a funkciót.

Az online társadalmi hálózatokon való tevékenységünk gyakran nyomon követhető, és sok platform alapértelmezetten értesíti a felhasználókat, ha mások megnézik a profiljukat. A LinkedIn sem kivétel, és bár ez olykor előnyös is lehet, például álláskeresés vagy kapcsolatépítés szempontjából, máskor igencsak zavaró – írja a Femina

Így kapcsolhatja ki az olykor zavaró funkciót

Szerencsére a LinkedIn lehetőséget biztosít a funkció kikapcsolására. Kattintson a jobb felső képére a fiókjában, majd a legördülő menüsorból válassza ki a Settings and Privacy (Beállítások és adatvédelem) pontot. Itt kattintson a Visibility (Láthatóság) részre, majd annak a tetején a „Profile viewing options”-ra (Profil megtekintése lehetőségek) klikkelve válassza ki azt, hogy Private mode (Privát mód). Fontos megjegyezni, hogy ha a „Privát mód” opciót választja, akkor Ön sem kap értesítést arról, hogy mások megnézték a profilját. 

A LinkedIn profilnézési beállításainak módosítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy diszkréten böngéssze mások profiljait. Bár ez a funkció kevésbé ismert, mégis rendkívül hasznos lehet, különösen akkor, ha óvatosabban szeretné kezelni az online jelenlétét.