A MetaMask, ami az Ethereum blokklánc népszerű kriptotárcája, egy olyan bankkártyát tesztel, amely állítása szerint teljes egészében blokkláncra fog épülni. A kártyát a Baanx bocsátja ki, a használatával pedig lehetősége lesz a felhasználóknak arra, hogy mindennapi vásárlásaikat kriptovalutával fizessék ki.

A MetaMask több mint 30 millió aktív felhasználóval rendelkezik, a Mastercarddal való kollaborációja révén pedig ez lehet az első valóban decentralizált web3 fizetési megoldás, ami lehetővé tenné, hogy kriptovalutában végezzünk bankkártyás fizetéseket a hétköznapokban, épp úgy, ahogyan a hagyományos pénznemekben szokás – írja a Coindesk.

Mastercard és a Visa már régóta közelednek a nyilvános blokklánc-fejlesztői közösségek felé, előbbi a MetaMask mellett a Ledger-rel működik együtt. A konkurens Visa pedig az USDC stabilcoin, valamint a Solana blokklánc közreműködésével dolgozik a határokon átivelő, azaz cross-border fizetési rendszerek kidolgozásán.

Az amerikai értékpapír- és tőzsdeflügyelet (SEC) januárban hagyta jóvá az első 11, bitcoinba befektető, azonnali befektetési alap (ETF) tőzsdei kereskedését, azóta pedig folyamatosan csúcsokat dönt a bitcoin árfolyama.

Csúcsot döntött a bitcoin, de a java még hátra van

A héten a bitcoin árfolyama új történelmi csúcsot ért el: pénteken 70 ezer dollár fölé is benézett a világ vezető kriptoeszköze.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->