Az Apple megkezdte a kifizetéseket egy régóta húzódó csoportos perben, amelyben azt állították, hogy a tech nagyvállalat szándékosan lassított le bizonyos iPhone-okat az Egyesült Államokban – írja a BBC.

A panaszosok 500 millió dolláros (több mint 172 milliárd forint) kártérítésben részesülnek, ami követelésenként körülbelül 92 dollárt tesz ki. Az egyezség az iPhone 6 és 7 termékcsaládba tartozó készülékekre vonatkozik.

Az eset még 2017 decemberéig nyúlik vissza, amikor a vállalat megerősítette a telefontulajdonosok körében régóta fennálló gyanút, hogy szándékosan lassítanak bizonyos iPhone-okat, ahogy öregszenek a készülékek. 

Az Apple azonban azt állította, hogy az akkumulátorok öregedésével a teljesítményük csökkent, így a lassítással valójában meghosszabbították a telefonok élettartamát.

Az Egyesült Királyságban az Apple tavaly novemberben sikertelenül próbált meg blokkolni egy hasonló tömeges keresetet, a folyamatban lévő ügyben 1,6 milliárd font (nagyjából 701 milliárd forint) kártérítést követelnek az ügyfelek. A 2022 júniusában előterjesztett ügy becslések szerint 24 millió iPhone-felhasználót érint.

Igazságot szolgáltattak az Apple óráinak, folytatódhat az értékesítés

Az Apple folytathatja okosórái értékesítését, miután a fellebbviteli bíróság feloldotta a rájuk vonatkozó tilalmat. Bővebben --->