Az Egyesült Államok hatóságai szabadalmi aggályok miatt állították le egy időre az Apple Watch-ok, vagyis a tech cég okosóráinak értékesítését. Ugyanis a Masimo nevű egészségügyi technológiai vállalat azt állította, hogy az Apple órái nem épp legálisan „vették kölcsön” az ő véroxigén mérő technológiájukat – írja a Bloomberg.

Az Apple végül a hét közepén jelentette be, hogy újból forgalomba hozza legújabb okosóra modelljeit amerikai márkaboltjaiban, majd szombattól szélesebb körben is, miután a bíróság nekik adott igazat a szabadalmi harcban. A vállalat azt is közölte, hogy az Apple Watch Series 9 és Ultra 2 modellek online értékesítése is folytatódik csütörtökön csendes-óceáni idő szerint déli 12 órától.

A tét igencsak nagy, hiszen az Apple Watch-ok piaca egy összesen 17 milliárdosra becsült üzletág.

Az Apple azóta egy szoftverfrissítést is kifejlesztett az Apple Watch számára, amelytől azt remélik, hogy elülnek a szabadalmi botrány hullámai. A tech cég a frissítés terveit benyújtotta már az amerikai vámhatóságnak is: a hivatal a tervek szerint január 12-én dönt arról, hogy jóváhagyja-e a változtatásokat.

A szabadalmaztatási konfliktus és az Apple okosórák leállításának kezdetéről korábban ITT írtunk. 

Golyóálló iPhone mentette meg egy katona életét

Ezúttal a gázai fronton bizonyosodott be egy okostelefonról, hogy akár golyóálló mellényként is funkcionálhat. Bővebben --->