Az sg.hu szúrta ki, hogy nem sokkal az Apple új okostelefonjainak bemutatóját követően megjelent az első "szakértői" latolgatás a négy eltérő iPhone 14 kiszerelés (iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, illetve iPhone 14 Pro Max) piaci fogadtatását illetően.

A megbízható forrásként hivatkozott Ming-Chi Kuo bejegyzéseit találták meg, melyekben a blogger arról posztolt, hogy az első adatok szerint mi vár majd a négy modellre. Az egyik poszt arról szól, hogy Kínában az előrendelők 85 százaléka a Pro illetve Pro Max mellett tette le a voksát, viszont a Plus-t feltűnően kevesen, minössze 5 százalékuk választotta. A másik poszt már a globális előrendelési adatokból von le már kevésbé meredek következtetéseket. 

Ming-Chi Kuo közlése szerint a Pro és Pro Max eddig jól teljesít, igaz, a korábbi, az iPhone 13 azonos modelljeihez képest azért mégsem annyira fényesek. Csak a Pro Max egyértelmű siker, mikozben  az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus eddig egyenesen csalódást keltő adatokkal szolgának. 

A blogger szerint az biztosan nem jó jel, hogy a két alapváltozat a teljes megrendelési mennyiségnek csupán a 45 százalékát teszik ki, és azt is előrevetítik, hogy a kapósabb modellekre a jelenlegi 4 hetes várakozási idő is megnyúlhat. Ha ez tényleg bekövetkezik, Kou szerint feketén-fehéren bebizonyosodik, hogy az Apple idei eladási stratégiája csődöt mondott.