A fejlesztő és üzemeltető IdomSoft minden kormányablaknál és okmányirodánál bevezette az új ügyintézői szakrendszer frissebb, korszerűbb változatát. A hivataloknál dolgozó ügyintézők a megújult alkalmazásban hatékonyabban és gyorsabban intézhetik a jogosítvánnyal kapcsolatos igényléseket.

vezetői engedélyeket kezelő és nyilvántartó informatikai rendszer fokozatosan újult meg,

2021 februárja óta több jogosítvánnyal kapcsolatos okmányügy is automatizáltan, ingyenesen intézhető.

Félmillió forint alatt bajosan lehet jogsit szerezni

305 ezer forint alatt már képtelenség B kategóriás jogosítványhoz jutni, sőt, az érdekvédők vezetője szerint esetenként 500 ezer forintra rúghat a számla. A fiatalok közül sokan az állami támogatásnak köszönhetően túlesnek az elméleti KRESZ-vizsgán, majd a forgalmival várnak. Bővebben>>>

Otthon intézhető és átvehető a friss jogsi

Az első jogosítvány kiállítása és kézbesítése, érvényességének meghosszabbítása és az új vezetési kategóriára szerzett vezetői engedély kiállítása esetében 2021-ben és 2022-ben közel egymillió ügyintézés történt, amelyeknek körülbelül 25-30 százaléka ment végbe automatizáltan.

Az állampolgároknak nem kell személyesen megjelenniük a kormányablaknál, miután teljesítették az alábbi, okmánykiállításhoz szükséges feltételeket:

  • levizsgáztak vezetésből és elsősegélynyújtási ismeretekből;
  • beszerezték az egészségi alkalmasságról szóló igazolást;
  • és nyilatkoztak arról, hogy hozzájárulnak az automatikus okmánykiállításhoz.

A jogosítvánnyal kapcsolatos automatikus ügyintézésről a magyarorszag.hu Okmányok / Vezetői engedély / „Életút-szolgáltatás a vezetői engedély automatikus hivatalbóli kiállításához” menüpont alatt lehet tájékozódni. Amennyiben a kiállítás semmilyen egyéb akadályba nem ütközik, az elkészült okmányt átlagosan 8 napon belül postázzák.