Sajtóértesülések szerint az Apple fontolóra vette, hogy az iPhone-okba építi a Google mesterséges intelligencia modelljét, a Geminit. A lehetséges üzleti megállapodás részletei ugyanakkor nem ismertek. A Bloomberg azonban úgy tudja, hogy még idén megtörténhet a szoftver licencelése.

A Business Insider megemlíti, hogy a Google rendszerét hetek óta kritikák érik, mondván, hogy ideológiailag túlságosan „woke” beállítottságú. Emiatt pedig állítólag a vállalat bennfentesei is kérdőre vonták a Google szerepét a technológiai világban.

Ezzel párhuzamosan ugyanakkor az Apple továbbra is mélyen hallgat az MI-vel kapcsolatos terveit illetően. Tim Cook vezérigazgató ugyanakkor nemrégiben utalt arra, hogy a cég idén nagy bejelentésre készül a technológia kapcsán. Az Apple minden bizonnyal gyorsan felzárkózik, miután kukázta a tervezett elektromos autóját, és az erőforrásait inkább a mesterséges intelligenciára csoportosította át.

A befektetők szimpatizálnak a lehetséges együttműködéssel, mivel a hír hallatára mindkét vállalat részvényei emelkedtek.

Ráadásul a két vállalat már korábban is kötött sikeres megállapodást: a Google például évek óta fizet az Apple-nek azért, hogy az iPhone alapértelmezett keresőszolgáltatója legyen, ennek összege csak 2021-ben állítólag a 18 milliárd dollárt is elérte.

Azonban a megállapodással kapcsolatos kilátások így sem felhőtlenek: az amerikai igazságügyi minisztérium ugyanis tavaly indított pert a Google ellen annak versenyellenes és kirekesztő magatartása miatt, ami végső soron azt eredményezheti, hogy ha valóban kezet is fog a két cég egymással, akkor is komoly szabályozási ellenállással kell szembenézniük.

 

 

 

Az iPhonera is mesterséges intelligencia kerülhet

Úgy tűnik, a kaliforniai vállalat csendben ráfordul a mesterséges intelligenciára, ennek érdekében pedig egy rakás felvásárlást, munkaerő-bővítést és hardverfrissítést hajt végre.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->