Taylor Swift, Lady Gaga, a Coldplay, Justin Bieber, Ariana Grande, Adele, Rihanna és sok más ismert zenész lesz ismét hallható a videómegosztón, miután a Universal Music Group (UMG) egyességre jutott a TikTokkal, ezzel véget vetve a több hónapos viszálynak, amely során a világ egyik legnagyobb lemezkiadója betiltotta zenéinek használatát a közösségi platformon — írja a CNN. 

A szerdán bejelentett licenszmegállapodás értelmében egy-két héten belül a TikTok több mint egymilliárd felhasználója használhatja ismét többek között az említett zenészek dalait az oldalra feltöltött videókban. A videókat, amelyeket eddig  szerzői jogok megsértése miatt elnémítottak, most feloldják.

A vállalatok nem hoztak nyilvánosságra pénzügyi részleteket, ám azt elmondták, hogy az üzlet jobb díjazást biztosít az UMG dalszerzői és előadói számára.

Örülünk, hogy megtaláltuk a továbblépési lehetőséget a Universal Music Grouppal

– fejtette ki Shou Chew, a TikTok vezérigazgatója a közös nyilatkozatban.

Az UBS elemzői megjegyezték, hogy feltételezésük szerint az új megállapodás megduplázhatja a Universal TikTokból származó bevételeit (körülbelül 200 millió euróra), amely a zenei vállalat teljes bevételének 2 százalékát teszi ki.

Az Universal még februárban vonta ki zenéit az alkalmazásról, miután a két vállalat nem tudott megállapodni a jogdíjakat illetően.

Kínai tulajdonosok kezében marad a TikTok

A ByteDance köti az ebet a karóhoz, nem fogja eladni a népszerű alkalmazást.

Bővebben--->