Az NLRB szerint a SpaceX megsértette a szövetségi munkaügyi törvényt azzal, hogy 2022-ben nyolc dolgozót bocsátottak el. Az elbocsátásra állítólag azután került sor, hogy az alkalmazottak egy közös levélben kritizálták a cégtulajdonos Elon Muskot, aki elmondásuk szerint szexista megjegyzéseket tett.

A SpaceX azonban beperelte az NLRB-t annak érdekében, hogy az ellenük folyó eljárás előrehaladását megakadályozzák.

Keresetükben azt állítják, hogy a szövetségi törvények szerint a testület tagjait és a közigazgatási bírákat csak indoklással lehet eltávolítani, így az NLRB struktúrája alkotmányellenes.

A perben a rakéta- és műholdgyártó vállalat a munkaügyi bizottság ügyének előrehaladását akarja megakadályozni. Hasonló céllal perelte be az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumát is, hogy annak közigazgatási eljárását akadályozza meg. Utóbbi azért indított eljárást a SpaceX-el szemben, mert állításuk szerint a cég megtagadta a menekültek és a menedékkérők foglalkoztatását.

Elon Musk az X helyett egy másik közösségi oldalt tett gazdaggá

A nem egyszer „öltönyös Facebook-nak” nevezett LinkedIn közösségi hálózat reklámfelületei egyre értékesebbek, miután a hirdetők egy jelentős része fejvesztve menekül Elon Musk X platformjáról.