Renault közölte, hogy az észak-franciaországi sandouville-i telephelyén, Le Havre kikötőváros közelében elektromos kisteherautókat fog gyártani a Flexis SAS vegyesvállalatának részeként, amelynek célja, hogy feltudják venni a versenyt közvetlen riválisaikkal, köztük a Stellantis vállalattal.

A francia autógyártó a következő négy évben 550 állandó és határozott idejű alkalmazottat vesz fel a jelenleg mintegy 1850 embert foglalkoztató üzembe, és további 300 millió eurót (közel 118 milliárd forint) fektet be

– áll a cég pénteki közleményben, amelyről beszámolt a Bloomberg.

A gazdasági portál értékelése szerint ez egy újabb lépés a Renault vezérigazgatójának, Luca de Meonak, a helyi termelés növelésére tett erőfeszítéseiben az autóipar átalakulásának idején. A Renault a múlt hónapban mutatta be új elektromos R5-ös modelljét, amelynek induló ára körülbelül 25 ezer euró lesz, és szintén Franciaországban készül majd.

Az új akkumulátoros furgonok a Renault kishaszonjármű-kínálatát, köztük a Kangoo-t is kiegészítik.

A Renault és a Volvo AB , a világ második legnagyobb teherautó-gyártója októberben bejelentette, hogy a következő három évben egyenként 300-300 millió eurót fektetnek be a Flexis vegyesvállalatba, hogy egy sor furgont építsenek és kapcsolódó szolgáltatásokat kínáljanak. A gyártás a tervek szerint 2026-ban kezdődik el..

Az Emmanuel Macron elnök kormánya által támogatott Renault francia gyártású elektromos járművekkel kapcsolatos beruházásai ellentétben állnak a rivális Stellantis olaszországi lépéseivel, ahol éppen a héten jelentették be 3 ezer munkahely megszűntetését – hangsúlyozta írásában a Bloomberg.