A Tesla új lapot nyitva közölte beszállítóival, hogy egy új elektromos jármű tömegtermelését kezdi meg 2025 közepén. Az új modellt egyelőre „Redwood" kódnéven említi Elon Musk cége, és iparági források szerint várhatóan egy kompakt crossoverként jellemezhető.

Elon Musk már jó ideje lebegtetni a befektetők és a rajongók előtt egy megfizethető árú Tesla terveit, és a Reuters szerint egy 25 000 dolláros Tesla modell már versenyképes lenne mind a benzines járművekkel, mind a kínai BYD elektromos járműveivel.

A 25 ezer dolláros belépő szint gondolata magáról a Tesla-vezértől származik, aki először 2020-ban beszélt egy ilyen árkategóriájú Tesla megépítéséről, majd a tervet egy időre félretette. Ugyanakkor a jelenlegi ábra szerint úgy tűnik, hogy ismét hisz korábbi ötletében.

Összehasonlításképpen: a Tesla jelenleg legolcsóbb autója, a Model 3 néven futó szedán momentán 38 990 dolláros induló áron kapható az Egyesült Államokban.

Elon Musk arról pedig 2022-ben beszélt, hogy 2024-ben építenek egy futurisztikus megjelenésű, Tesla robottaxit.

Elkényelmesedett a Tesla? Ez a gyártó tarolhat

A múlt héten több olyan hír is napvilágot látott a Teslával kapcsolatban, amely arra utal, hogy a cég nyeresége csökkenhet, vagy legalábbis lassabban növekedhet a korábban vártnál. A részvény ehhez képest drága, az árfolyam el is kezdett csökkenni. A részletektől ITT írtunk korábban.