A vállalat, arról számolt be, hogy a tulajdonában lévő Gucci luxusdivatcikk eladásai az év első három hónapjában 20 százalékot estek, miután a vártnál nagyobb visszaesést tapasztaltak az ázsiai és a csendes-óceáni térségben.

Habár a Kering is küzdött vállalatspecifikus problémákkal és jelenleg is próbál megújulni, elemzők szerint a jelentés meglehetősen aggasztó tendenciát jelez az iparág számára.

A szakértői vélemény szerint az ázsiai kereslet folyamatos lassulása, valamint a kemény összehasonlítási bázis miatt 2024 első féléve várhatóan nehezebb lesz a luxusmárkák számára – írja a Bloomberg. Ugyanakkor a magas színvonalú cégek továbbra is a legjobb helyzetben vannak ahhoz, hogy a visszaesést átvészeljék, szemben a stratégiai fordulat közepén lévő márkákkal, mint amilyen többek között a Gucci-tulajdonos Kering is.

A Kering vérfrissítése a Vital Knowledge elemzése szerint további aggodalmakat vet fel a fogyasztói kiadások és a kínai gazdaság állapotával kapcsolatban is, mivel a kínai fellendülés csak lassú ütemben valósul meg.

Ugyan a kínai luxuspiac egészét tekintve ez nem baljós jel, egyes elemzők azonban továbbra is óvatosak a Guccihoz hasonló helyzetben lévő márkákat illetően.

A Kering részvényei a szakértői figyelmeztetések megjelenése után 15 százalékot estek vissza, ezzel pedig valamennyi luxusipari részvényt magával rántott: a Prada papírjai 11 százalékot, a Louis Vuittoné 3,6 százalékot zuhantak.

Már csak a világ harmadik leggazdagabb embere európai

Nem hasít már a luxuspiac: csökken a Louis Vuitton árfolyama, így fő tulajdonosát visszaelőzik az amerikai tech milliárdosok. Immár Elon Musk mellett Jeff Bezos is elé került a listán.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->